vineri, 30 ianuarie 2009

Se facea ca iarasi ma lovi criza... In plin si fara manushi... Adicatelea, mareatza firma pentru care ma prefac ca muncesc a avut brilianta idee de a ma obliga sa-mi iau 3 zile de vacanta pina la sfirsitului lui Martie. Din varii obligatii legate tot de servici, ori ale mele ori ale nevestei, afacerea s-a soldat cam asa: saptamina viitoare sint in vacanta Luni, Marti si Miercuri.
Cu weekend cu tot fix 5 zile, asa ca de ce sa nu mai prapadim niscai lovele sa merem intr-o vacanta adevarata?! Ce folos ca taman ne-am intors din aia de iarna, las sa mai fie una! Ce atita criza!
Si cum asta iarna (da, acum fix vreo luna) am vazut zapezi Canadiene si Washington-iene, de data asta am constientizat ca sintem relativ aproape de Mexic, asa ca tzushti la Playa del Carmen. Din motive de bebe, all-inclusive scrie pe noi asa ca visurile cu coliba din frunze de palmieri pe o plaja caraibiana se amina... Nedefinit.

Anyways, nu pot sa fac cronica excursiei inainte de se petrece, asa ca deci e altul subiectul postului.

Pe motive de bebe, ne-a apucat un interes brusc despre existenta/folosirea  pampersilor in Mexic :D 
Ca de: tara in curs de dezvoltare, apa de la robinet nu prea e potabila, cardurile nu prea se inghesuie sa functioneze, etc. Asa ca cine stie, daca nu se gasesc pampersi? Nu mai bine ne umplem noi geamantanu cu obectele respective de aici din Dallas?! Ce conteaza ca pe American Airlines se plateste orice bagaj de cala (!), ar fi fain sa-i dam pe spate pe aia de la vama cind or deschide papornitza plina cu scutece :)

Google me baby... Si iaca ce aflai: ca e plin de pampersi in Mexic - domiciliaza chiar si prin chioscuri ca in Cipru, ca e bine sa nu cumperi Pampers sau Huggies ci marcile locale care sint de mai buna calitate (!) si alte informatzii la fel de esentziale.

Pe linga chestiile strict legate de problema mea existentziala, ma trezesc si cu un link catre disposablediaper.net :D Apropos de site-uri ciudatzele, asta bate multe... 
Cineva (Carlos Richer - Diaper Industry Consultant :) chiar si-a dat o multzime de osteneala sa adune o gramada de informatii despre pampersi si sa mai produca si un site!

Si are omul asta la info despre problemele astea kkcioase (pun intended :) de te sperie! Ca de exemplu din pagina de "istoria pampersului" aflam cum ca obectzelul cu pricina a fost produs industrial prima data prin Suedia cam in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Se cunoaste ca astia nu prea se batura cu nimeni: aveau timp de inventii care nu omorau oameni!

Anyways, alta infomatie mi se pare si mai folositoare: in 2006 se pare ca s-au vindut 18.6 miliarde de pampersi in USA si 20.4 in Europa... Carevasazica se pare ca in Evropa e vremuri mai kkcioase decit in America... Sau ca americanoshii au puradei mai jegosi :)

Asa ca in concluzie, sa-i dea Dumnezeu sanatate lu ala de ia inventat pe ei, pampersii! Asta asa din experienta paternala :D