joi, 12 noiembrie 2009

Tien, voila du boudin

Azi l-am cunoscut pe Boudin. Nu, nu prea se exista francezi prin Dallas. Se exista insa ceva cajun-i, sau cel putin restaurante cu specific. Le boudin e o combinatie de leberwurst cu caltabos care se serveste cu dirty rice - o alta cestiune cajun, orez cu bucatzele de ficat de pasare. Monsieur Boudin e bun tare. Asa de bun ca planurile mele de renuntare la citeva (zeci?) kilograme din dotarea personala s-ar putea sa se duca naibii. Grea viata ce sa-i faci da' restaurantul cu boudin-i e la coltul (auto)strazii si are mincare mult mai faina decit hamburgerii omniprezenti.
Carevasazica boudin ar insemna exact un cirnat cu singe. Suna nashpa da' e bun :) Mai ales ca le boudin cajun se face cu orez in loc de singe. Mai e si varianta belgiana care foloseste lapte in loc de orez si chiar mai fin si interesant la gust.
Le boudin mai e si numele marsului Legiunii Straine. Asta pe motive de patura rosie infasurata si legata pe ranitza care arata fix ca un cirnat. Versurile is cel putin haioase la inceput cind impart astia cirntzi la toata lumea mai putin la belgieni. Ce-au cu blegienii? Pai acu ceva ani la un rege blegian i-a venit idea sa nu le mai dea voie la supusi sa intre in Legiune... asa ca "pour les Belges y en a plus, ce sont des tireurs au cul".