miercuri, 11 iunie 2008

Acasa la JRul :D

P-astia micii nu-i mai hranesc cu vorbe despre ce frumos fu' Dallas-ul si ce fain arata Sue Ellen... Nici despre cit de al draq era JR si ce moaca de tzaran avea Bobby... Pt generatia mea insa, si multe altele pe linga, serialul cu pricina a reprezentat o parte importanta din cultura strazii... Nu stiai ce s-a mai intimplat in Dallas erai cel mai fraier de pe strada, din clasa sau cine mai stie de unde. Oricum era clar ca erai fraier...
Asa ca Doamne Fereste! sa pierzi vreun episod, ca reluarile se dadeau numai pe 2 si pe-ala nu-l prea prindea toata lumea...

Asa, ca dragii mosului - aia pe care v-am evitat din poignee in primul paragraf - asta se petrecea pe vremea cind in tzarishoara noastra draga se existau numa 2 posturi de televiziune! Si emisiunea era "partial color"! Iar dupa ceva timp a ramas numa' 1 post si ala emitea fix 2 ore pe zi... Iar 1:30 erau cuvintarile lui Toarshu' la Congresul X(XX?) sau indicatiile pretioase catre oamenii muncii... Iete cum se incheia programul cind vroia muschiu lui.
Dupa cum ar zice cronicarul "oamenii erau sub vremuri"...

Anyways, tinind cont ca ma cam aflu taman in orasul care a dat numele serialului cu pricina, am purces la vizita obligatorie: Southfork Ranch in carne si oase, adica fix unde stateau uritzii de Ewing-ii (btw, asta e chiar un nume f comun pe aici).

Ajunseram, platiram $8.5 de caciula - Sonia n-a platit nika ca si asa nu stia cine-i JR - admiraram steagul RO chiar la intrare - iete ca sintem si noi la ceva in fata - dupa care un tractor ne-a carat pretiosul fizic pina la ranch.


Care ranch e cam de 10 ori mai mic decit ti-ai imagina din film... Care ranch are ceva de zis numa in exterior, ca interioru care apare in film nu-i al lui... Masina lu' Jock/JR e intr-un hambar, casutza lui Ray e cam ponosita, caii aferenti ranch-ului cam plictisiti, ceva vaci se exista, e si o sonda pe teritoriu, iar in general impresia e de incropeala rapida pt turisti tinuta in viata cam cu putini bani, ca mai e nevoie ici-colo de batut un cui, dat cu o pensula, etc. Altfel ai o senzatie timpita de implinire de zici ca vizitezi Louvre-ul si nu un amarit de ranch dintr-un serial de doi bani... Aia e, inca un gol pt Nea Nicu - ne-a facut si la faza asta!

Cea mai tare si mai tare e piscina in care facea Bobby ture dimineata, de-l admiram toti cu gura cascata cum se scalda el inainte de munca la bustu' gol... La noi nu era apa nici la robinet si ala se dadeain piscina dis-de-dimineata...
Carevasazica io nu stiu cum de-l alesera pe Bobu pt Omul din Atlantis (alt serial de mare succes in RSR) daca el se antrena in piscina aia! Ca biata piscina nu e nici pe departe olimpica, are fix vreo 10m lungime pe vreo 5 latzime! Ca sa nu mai zic ca pe imdb.com zice ca a innotat in chiloti la proba pt film, ca nici bani de slip nu avea :)

Pai sa fi stiut demoazelele romaneshti si socialiste chestia asta nu cred ca-l mai admirau atita pe Bobu cel solid care facea ture dimineata... Daca ar fi stat omeneste la o coada la lapte ar fi fost mult mai util!

(Cine mai vrea si alte poze le gaseste aici)