luni, 30 iunie 2008

Tu-tu!

Dupa indelungi cautari si nenumarati dealeri rasfoiti cu multa diligenta am reusit in sfirsit sa luam si masina: un VW Passat 2.0T din 2008, aprox. 20,000km la bord cu "numai" $20,500.

Cam maricica dupa gustul meu, dar dupa experientele cu MX-3-ul din CY, m-a apucat o netarmuita sila de a avea un coupe in momentul in care pe locul din spate (ca mai mult de unul oricum nu incapea confortabil in spate la MX-3) ai un scaun de copil.
E o operatie absolut laborioasa si imbecil de complicata sa cari un copil mic intr-o masina cu 2 usi, aviz amatorilor de masini sport si viitori familisti :)

Carevasazica, mare sa fie masina ca si famelia e mare! Unde mai pui ca la VW se exista aer conditionat si in spate asa ca bebe-ul benficiaza si el de o atmosfera respirabila... Si cum in TX sint constant cam 35 de grade...

In Passat insa, incape scaunul de bebe bine-merci si mai e si loc de doua persoane normale pe linga el.

Alta gaselnita faina e "windows tint"... pe linga factorul de cool (cam indoielnic poate) diferenta vizibila e ca masina nu se incalzeste serios inauntru chiar daca sta expusa citeva ore la soarele sinistru de aici. Simpatica de asemenea e tapiteria de piele si scaunul automat de la sofer... pt d-astia mai in virsta ca mine e o placere sa se joace cu "suportul lombar" - traducere aproximativa - recte, o pernita care se umfla cit vrei ca sa te sprijine tamane bine peste sale :D

In rest chestii obisnuite de comfort, tipice VW as zice, plus o bijuterie de motor 2.0 l turbo, cuplat la o automata cu 6 trepte... rezultat: 200 HP, acceleratie 0-100km/h in aproximativ 7 sec.
Cind stai la stop linga tramvaiele americane (tot soiul de Ford-uri, GMC-uri si Chevy-uri mari cit zilele de post) e cam greu sa demareze cineva mai iute... daca nimeresti linga un Corvette e cu totul alta problema, dar si alti bani, pentru ca o jucarie d-aia se invirte pe la $60,000... si unde as pune-o pe Sonia?!