marți, 5 august 2008

Sa te feresti de greci chiar si cind poarta daruri! Daramite capete...

Recunosc ca am "furat" stirea de pe blogul unui amic, dar e pur si simplu prea tare ca sa nu imi dau si eu cu parerea!

Deci: un bucatar nervos ca tocmai isi pierduse al paishpelea loc de munca se duce acasa, isi injunghie consoarta, ii taie capatzina dupa care o ia la plimbare prin oras. Pe capatzina, nu pe consoarta ca aia era moarta.

Dupa ceva plimbarica citiva vecini indignati dau telefon la politie care apare prompt dupa vreo juma de ora. Omul declara ca vrea sa se predea, micimanul pune botul si se alege si el cu un cutit la figura. Se supara si trage 4 focuri spre bucatar, il nimereste cu 2, dar, se vede treaba ca era vreun soi de Fane Spoitoru local (apropos, check-out profilu lu Fane pe LinkedIn), nu se arata prea deranjat... Asa ca se urca in masina caraliului si o taie! Intre timp se gasesc sa chibitzeze si 3 caralii incepatori, in training, care n-au de lucru si vor sa se bage si ei. Normal ca nu pot face prea multe, ca doar nici alalalt cu ditamai gun-ul nu i-a putut face nimic unbreakable-ului cu scufie si una capatzina sotzie la purtator.
Asa ca bucatarul kung-fu o sterge linistit cu masina politiei si reuseste sa se opreasca singur dupa citiva kilometri. Nu asa cu frina ca oameni normali ci calcind 2 tanti motocicliste care se aflau in treaba pe acolo. Miini si picioare rupte se adauga la scor.
Fix ca-n filme aparura si colegii micimanului initial, la spartul tirgului, asa ca bucatarul nostru purcede hotarit la treaba si incearca sa dezarmeze un politai... No deal, asta o fi fost avertizat, asa ca se face al naibii si ii trage 5 focuri in prietenul bucatar! Numai ca trasul la tinta nu-i punctul forte al politistilor: bucatarul incaseaza 4 bilutze iar unul din focuri nimereste o alta tanti care se cam baga in seama pe acolo.

Scor final: bucatarul - restul lumii 5-0.

Nu-i nici scenariu de film prost, nici intimplare din Texas (desi sint tentat sa recunosc ca ar suna aproape normal), nici povestire spusa la betie... S-a intimplat fix in Santorini, Grecia, o pasnica insulitza de vacanta, atractzie a sute de mii de turisti in sezonul estival. Intreaga povestire se poate citi aici.

Si cind te gindesti ca am trait 7 ani printre zapacitzii de grecotei si credeam ca-s cei mai oameni planta... Si mi-era cam frica in TX ca astia misuna cu pistolu la sold toata ziua...