marți, 8 decembrie 2009

Votarea la romani

Mai mult decit Fat-Frumoshii locali participanti la alegeri, mai mult decit declaratiile sforaitoare, mai mult decit camarillele existente de ambele parti, mai mult decit bufnicutza si mutra timpa a lui Vanghelie care se itzesc din spatele lui Mr. Dummy sau decit blondaneatza de Udrea si micul Bocanila tzopaind de zor pe linga Marinelu de serviciu... Mult mai timpita decit toti astia, mi se pare idea ca poti sa votezi si dupa ce votul se incheie.

Pai cum draq sa fie posibil sa se inchida urnele in RO, sa se anunte rezultatele de la exit poll-uri si votarea sa se mai continue pe juma de glob?! Ba chiar daca stai prin California sa mai ai vreo 9 ore in care sa te hotarasti in care oligofren sa dai cu stampila.

Oare cum ar fi sa se publice rezultatele din Noua Zeelanda inainte de inchiderea urnelor in RO?! Si ar fi si finale, ca la diferenta de fus si la cit de multi romanashi is pe acolo au timp sa le numere de 10 ori, cu contestatii cu tot.

N-ar fi mai logic sa se voteze prin zonele astea mai internationale cu o zi inainte si sa se trimita rezultatele centralizate in RO, sa se deschida cu toate celelalte? Ca sa nu mai vorbim de dificultatea epocala de a face un sistem centralizat de vot, unde sa se poata identifica cetatzeanul turmentat in mod unic cu CNP-ul din dotare, sa se de-a cu mouse-ul sau sa se puna deshtu pe un touch screen si sa se afle rezultatele instant dupa ce se inchide votarea. Fara exit poll-uri, fara numaratoarea lu Hrebenciuc care e diferita de aia a lu Videanu, fara statisticieni, fara trenduri, fara televiziuni nesimtite, fara, fara, fara...

Dar ar fi prea frumos... Si cine draq mai crede in bazme... Mai ales in Romania.