joi, 15 octombrie 2009

Just another day....

Carevasazica doua rapoarte ruleaza bine merci, ruleaza si al treilea numai ca e gol. In log zice ca "query"-urile cu pricina n-au gasit nimic prin tabele. Nada. Zip.
OK, asa o fi... Lansam broasca (tu-i arhanghelii ma-sii lu' cui la inventat!), copy&paste la query-ul din log... Ce sa vezi?! Iaca intoarce o gramada de row-uri. Putin important ce scrie in ele, important e ca aduce ceva iar maretzul raport apare gol. Ce sa fie? Ce sa fie?

Greseala (pana) prostului? Nope, e aceeasi baza de date. Vreun sinonim aiurea? Ntzz... Draq sa-l ia de raport, devine chiar enervant. Ce ne facem fratilor ca e in productie, nu se mai poate rula inca odata... In sfirsit il generam cumva intr-un environment de test, copiem datele in productie si end-of-story.

Zici.. .Toata lumea se intreaba cum de s-a intimplat fenomenul. Toata lumea isi da cu parerea care mai de care, idei peste idei, presupuneri peste presupuneri. Rezultate: nada, zip. Binenteles, ca in orice film, apare Fat Frumos, Bruce Willis, Rambo sau cum vreti sa-i ziceti lu ala care-i bate pe toti de se aduna cadavrele cu lopata din jurul lui. In cazul de fata un viteaz Group Leader dintr-o tzara de o culoare mult mai inchisa decit cred eu ca e normal sa fie o tzara. Inca un hint: ii mai zice lumea si subcontinent. La tzara, nu la GL. Anyways, gagiul se gindeste puternic, cu totul vreo 10 minute, si debiteaza senin, cu spelling mistakes cu tot: "there is a good possibility of memory corruption affecting the variables to used to select data in for the remaining reports. Please check if you can find any cause for such behavior – that may have impacted the remaining reports".

Daca mai conteaza va mai zic si ca aplicatia cu pricina e in Java, adica asa din principiu te-ai gindi de doua ori inainte sa deschizi gura despre probleme cu memoria. Da' sa vedem cam ce zice nenishorul: "niscai omuletzi mici si verzi s-au bagat prin memoria lu programu matale si acolo i-a corupt pe bietzii bitzihsori, functionari la stat, care isi vedeau linistitzi de treaba. Matalutza, ca vajnic organ (de ordine), nu organizezi un flagrant sa-i prindem pe tradatorii de neam? Ca nenorocitii corup si restul populatiei!".
Oare cita ceatza tre sa fie in mintea - se exista oare?! - ta, ca sa debitezi asemenea elucubratzii?!

Restul e BAU...