vineri, 2 octombrie 2009

Legally Blonde

O mai stiti pe tanti blonda, imbracata roz-bonbon, care umbla cu catzelu in geanta pe la Harvard? In afara de "hai sa-l ofticam pe boyfriendul cel rau" ce mai vroia donshoara cu pricina? Sa se faca avocata!Pai cam asa vrea juma de America si pe buna dreptate: toata lumea da in judecata pe toata lumea iar avocatii se umplu de bani. Si cu toate ca e inflatie serioasa de avocati tot e de lucru cit cuprinde.

Una din minele de aur pentru pretenii avocatzei e faza cu discriminarea. De orice fel o fi ea. Probabil ca mai multe legi decit pe tema discriminarii nu se exista pe lume. Si daca te pune draq sa te apropii cit de cit de subiectul cu pricina ai luat-o in freza. Sint si o gramada de sintagme si concepte inventate pe tema discriminarii. Aia care ma pe mine la melodie e "politically correct". Daca nu esti politically correct ai pus-o. Cum poti sa nu fii politically correct? Pai aproape in orice fel... Ca de exemplu daca esti in autobuz si cedezi locul la o tanti insarcinata. Te da in judecata de nu te vezi ca ai discriminat-o. Sau ia asculta matalutza un Metallica la servici. Daca aude colegul de cubicul care se intimpla sa fie baptist, te da in judecata ca aia urla despre venerarea diavolului si mai stiu eu ce precepte anti-crestine care-l violenteaza pe el la urechiuse... Si cite si mai cite...

Una insa mi-a sarit in ochi mai zilele trecute. Ochii sint inca la locul lor. Se facea ca era un nene Rambo de profesie. Mai precis colonel prin Special Ops, expert in tehnici antiteroriste, printre altele si advisor pentru Casa Alba. Bashca participant activ la razbele de prin Panama pina prin Rwanda. Buun...Dupa ce vineaza el o gramada de Bin Laden-i - nu va faceti griji ca p-ala adevaratu nu l-au prins - don colonel se gindeste el sa le zica la revedere la aia din armata si sa se angajeze analist in probleme de terorism international la Biblioteca Congresului. Zis si facut. Se duce omul la un interviu, aia pica pe spate de ce calificari impecabile are omuletzul nostru si in deplina admiratie il cheama la un al doilea interviu, probabil asa de detalii inainte sa-l bage-n piine. Vine omul si la al doilea interviu, cu inima linistita ca doar fusese practic acceptat deja cind, minune mare, aceiasi interviatori il resping fara drept de apel. Ce sa fie, ce sa fie?!Pai sa fie cam asa: la al doilea interviu don colonel s-a prezentat imbracat in fustitza si le-a zis la aia sa-i spuna Diane. Ooops! Se pare ca don colonelu suferise toata viatza de "gender dysphoria", adicatelea era transexual. Si acushi, la sugestia doctorilor, se pare ca se decisese in sfirsit sa treaca de partea cealalta si sa devina femeie. Cu operatie de schimbare de sex cu tot.

No, pai si daca domnul - sau doamna? - colonel n-a fost angajat, ce sa faca si el? Pai i-a dat in judecata pe aia de la biblioteca de nu s-au vazut. Si a mai si cistigat! Printre altele a cistigat aproape juma de milion de para si aia au fost obligati sa-l angajeze.Asa-i ca-i misto sa fii politically correct?! Pai daca nenea vrea sa fie (legally) blonde, ce ma deranjeaza pe mine?!

Mie ce mi-a placut la toata povestirea e ca se pare ca unii macar - judecatorii - au inteles ca libertatea inseamna mai mult libertatea de avea arme de vinzare la bacanie. Astept cu interes ziu cind unii - aceeasi poate? - vor intelege ca "libertatea" in privinta armelor nu e libertate ci prostie.

P.S.: pentru conformitate vezi Washington Post sau un interviu cu tanti pe youtube