vineri, 16 octombrie 2009

Pinguinii mei cei de toate zilele

Am realizat azi ca locuiesc printre pinguini. Locuiesc printre ei cind sint la servici.

E unu chiar vis-a-vis de mine. Mare, barbos si cam negricios. Proactiv si lenes totodata; simpatic si nesuferit. Pe-asta o sa-l numesc Pinguinul Paradoxal. E paradoxal acum; inainte cind nu era, era doar proactiv si simpatic. As putea sa-l numesc si Pinguinul Smecheros, dar despre asta altadata.

Chiar pe dupa gardul (zidul?) cubiculului este Pinguina Ha' Mai Mare. E mare de tot! Chiar mareatza. Prin altceva nu prea se remarca. A, ba da! Este cel putin la fel de lenesa ca si Pinguinul Paradoxal. Numai ca nu e proactiva. Pina si eu sint mai proactiv ca asta si eu in mod cert sint Pinguinul Care Nu Se Baga. Saraca Pinguina Ha' Mai Mare are probleme pe masura. Mari adica. Prima ar fi ca habar nu are pe ce lume se afla. Nu stiu daca a avut vreodata dar acum sigur a uitat. A doua problema ar fi ca e mare. De virsta. Adica si-a pierdut din agilitate si vrajmasii o halesc mult mai usor.

Si vrajmasi are o gramada. Ca de exmplu cea mai buna pretena a ei: Pinguina Nesuferita Rau De Tot. Care teoretic face fix aceleasi lucruri pe la munca ca si Pinguina Ha' Mai Mare. Intr-adevar le face mult mai bine si in timpul liber ii si trage cit poate sub centura. Pentru ca Pinguina Nesuferita Rau De Tot e cea mai proactiva. Si daca e cea mai proactiva e totodata si cea mai bagareatza, mai fitzoasa si mai dornica sa iasa in fatza cind se impart grauntzele. Vine de pe o banchiza unde sint o gramada de pinguini - care fabrica o gramada si mai mare de pui - si prea putini peshti. Pe banchiza unde sintem acuma e densitate mica. Iar pinguinii nativi sint lenesi si cam prostanaci, moleshiti de cantitatea enorma de peste de pe aici, care se prinde atit de usor.

La asemenea adunatura selecta nu se putea sa lipseasca Pinguinul Sef. In cazul de fata se mai numeste si Pinguinul Director. Asta e tare domne, tare de tot. Ca doar nu fitecine ajunge Pinguin Sef. In primul rind e nevoie sa halesti grauntze (unii ar zice rahat) in acelashi loc ani de zile. Apoi trebuie sa ai prestantza - un accesoriu foarte potrivit pt asta este burta, dar si parul carunt ajuta. Ai burta deja pari pinguin serios. Apoi trebuie sa ai o spoiala de ce se maninca pe banchiza cu pricina - daca esti chiar pe linga se prind pinguinii mai mici, iti dau cu ciocul in cap si te detroneaza. Sa fii Pinguin Sef aduce nenumarate avantaje: loc de parcare aproape de cladire (probabil in contextul mentinerii prestantei/burtii), cuibushor cubicular putzintel mai mare, dreptul de face glume cretine si de a obtine hohote de la pinguinii mai mici, dreptul de a aproba citi pui pot sa faca, ce cuibushor se aloca, cit peste se prinde, cu cine sa vorbeasca - toate astea pt pinguinii mai mici. Pinguinul Sef care sta linga mine e un fel de centura neagra printre pinguinii sefi: reuseste sa fie pinguin sef peste vreo 5 pinguini mici fara sa fie si raspunzator de cit peste prind si cite oua fac astia.

Cum ziceam eu sint Pinguinul Care Nu Se Baga. Mai precis mi se filfiie coditza - si ce-i sub ea de altfel - de ce fac ceilalti pinguini. Da' daca tot ii vad navigind pe aici zi de zi... :D

P.S.: m-am gindit sa-mi schimb numele in Pinguinul La Care I Se Corupe... of i prea evident?!