miercuri, 22 octombrie 2008

Round Up On The Range

Comedie mare pe tarla in Myers Park, McKinney simbata trecuta. Cowboy (si cowgirls), papica la cazan vinduta din carutze cu coviltir, animalutze sa le mingiie copiii (nu prea se inghesuia niciunul sa mingiie gainile dar asta e), vata pe batz si corn dog (asta-i un cremwurst invelit in mamaliga si prajit), formatii country si bluegrass, politia calare, native americans (cica indieni nu e political corect) dansatori si cam cu mina-ntinsa,etc. Ce sa mai, varianta moderna de Far West cu tot farmecul (si kitsch-ul) de rigoare. Lume multa, aproape toti cu macar o palarie de cowboy daca nu si cizme, fomista si insetata.

Pretextul era chiar papa: hai sa ne prefacem noi ca sintem pionieri in Vestul Salbatic si sa bagam la ghiozdan fix cum o faceau stramosii nostri. Binenteles, la mincarea respectiva se asorteaza si o bautura pe masura si costumatie plus muzica adecvata. Erau deci vreo 10-12 carutze, cu echipaj cu tot, postate in cerc si fiecare gatea de zor cazane de fasole, chili, cartofi copti, pui si carne de vaca prajita. Pretul nu era exagerat, mincarea parea buna (din priviri ca pina sa ne durmirim noi ca ne e foame se cam terminase :D), lumea s-a adunat usor sa palavrageasca la un castron de chili si un ice tea sau limonada - alcool nu se vinde asa hai-hui unde pot sa-l miroasa cumva copiii :) - mai ales ca alaturi se produceau de zor citeva formatii country. Una dintre ele suna chiar bine: Quebe Sisters Band 3 fete la vioara, un tip la chitara si inca unul la contrabas, care cinta melodii de prin noua sute treizeci. Toamna.

A mai fost si o incercare de intrare in Guiness Book - din cite am inteles reusita - la categoria World Greatest Hayride. Asta, in traducere, insemna o gramada de populatie incarcata in niste remorci trase de o Toyota Tundra cit o magazie. N-am prea inteles de ce ai vrea sa fii cel mai tare la categoria respectiva, dar parea ca toata lumea se distreaza copios cind a inceput sa-i traga truck-ul de colo-colo. Anyways...

Native american-ii cica executau ceva numit Pow Wow. Adica un fel de sezatoare, claca, sau cum s-o traduce, de indieni care cinta (in principal la niste tobe barosane), danseaza, onoreaza pe cei cazuti in lupta (in vremurile moderne pe veteranii de razboi) si in general se simt bine si se produc pentru uzul publicului privitor. Si platitor, ca tot timpul se cer donatii si alte alea. Dupa gustul meu e o chestie total comerciala, facuta pentru turisti, mi-e greu sa cred ca intr-adevar ar avea o semnificatie spirituala traditionala asa cum pretind ei. Oricum lumea se stringe ca la urs, toata lumea-i fericita si aplauda de zor, aia danseaza in niste costume exagerat de impanate si colorate, altii bocane de zor in tobe si cam asa o tin toata ziua. N-am stat sa vad daca e si vreun final apoteotic...

Per total atmosfera a fost faina, re-intoarcerea la vremurile vechiului Vest Salbatic destul de reusita, mai ales pentru ca nu mai vazusem chestii de genul asta. Daca as mai merge si a doua oara e discutabil... Poze pe aici.